ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2019

ΑΡΧΙΚΗ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ – ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2019

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2019.
ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Το Εθνικό Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται και στην Κορινθία το 2019.

Όσοι έχουν δικαίωμα επί ακινήτων που βρίσκονται στα όρια των κτηματογραφούμενων περιοχών καλούνται να υποβάλλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους είτε στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Με τον όρο «κτηματογράφηση» εννοούμε την διαδικασία καταγραφής των εμπράγματων και άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων (κυριότητα, επικαρπία, προσημείωση, δουλεία κ.λ.π.) που έχουν οι δικαιούχοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σε μία περιοχή.

Στόχος είναι η σύνδεση των δικαιωμάτων αυτών με συγκεκριμένα ακίνητα, ενώ η αποτύπωσή τους συνοδεύεται από σειρά περαιτέρω πληροφοριών (π.χ. αιτία και τρόπος κτήσης του δικαιώματος, προσωπικά στοιχεία ταυτότητας δικαιούχου κ.λ.π.) για την ακριβέστερη δυνατή απεικόνισή τους.

Η υποβολή της δήλωσης οποιουδήποτε δικαιώματος επί ακινήτου (π.χ. πλήρης κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λ.π. και ανεξαρτήτως ποσοστού) είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πράξη αφορά το ακίνητο στο μέλλον (π.χ. μεταβίβαση, γονική παροχή ή δωρεά).

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως “αγνώστου ιδιοκτήτη” και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς αυτή θα πρέπει να γίνει μέσω της δικαστικής οδού.

Ειδικότερα για την Κορινθία η διαδικασία κτηματογράφησης εκτυλίσσεται σε δύο διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς – με διαφορετικές προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων – και συγκεκριμένα: 


Α) Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις παρακάτω περιοχές αρχίζει στις 12-11-2018 και λήγει στις 12-2-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 13-5-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στους (προκαποδιστριακούς Δήμους/Κοινότητες) Καλλικρατικούς Δήμους:

α) Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων και Ξυλοκερίζης του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων και

β) Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας και Λουτρακίου Περαχώρας του Καλλικρατικού Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Β) Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις παρακάτω περιοχές αρχίζει στις 17-12-2018 και λήγει στις 18-03-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18-06-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στους (προκαποδιστριακούς Δήμους/Κοινότητες) Καλλικρατικούς Δήμους:

α) Νεμέας

β) Από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Ανω Τρικαλων, Δενδρου, Ελληνικου, Ζεμενου, Θαλερου, Θροφαριου, Καλλιθεας, Κατω Συνοικιας Τρικαλων, Κορφιωτισσης, Λαγκαδαιικων, Μαννας, Μεσης Συνοικιας Τρικαλων, Νεων Βρυσουλων, Ξανθοχωριου, Παναριτιου, Πελληνης, Πυργου, Ρεθιου, Ριζης, Σοφιανων και Στυλιων.

 

γ) Από τον Δήμο Βέλου – Βόχας οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Ελληνοχωριου, Σουληναριου, Στιμαγκας και Χαλκειου.

 

δ) Από τον Δήμο Κορινθίων οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Αγγελοκαστρου, Αγιονοριου, Αγιου Βασιλειου, Αγιου Ιωάννου, Αθικων, Γαλατακιου, Κατακαλιου, Κλενιας, Κορφου, Κουταλα, Σολωμου, Σοφικου, Στεφανιου και Χιλιομοδιου.

 

ε) Από τον Δήμο ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ο προ-καποδιστριακός ΟΤΑ:

Πισιων 

στ) Από τον Δήμο Σικυωνίων οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Αρχαιας Φενεου, Ασπροκαμπου, Βελινης, Γκούρας, Γοννουσης, Δροσοπηγης (Μπασιου), Καισαριου, Καλιανων, Καστανιας, Κατω Ταρσου, Κεφαλαριου, Κλημεντιου, Κρυονεριου, Κυλληνης (Μπουζιου), Λαλιωτου, Λαυκας, Ματιου, Μεγαλου Βαλτου, Μεσινου, Μικρου Βαλτου, Μοσιας, Μποζικα, Πανοραματος, Παραδεισιου, Σουλιου, Στενου, Στυμφαλιας, Τιτανης, Φενεου και Ψαριου.

 

Το δικηγορικό γραφείο παρέχει πλήρεις και εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες για την υποβολή των δηλώσεων των ακινήτων και των δικαιωμάτων επ’ αυτών που έχουν οι δικαιούχοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σε συνεργασία, εφόσον απαιτηθεί, με μηχανικούς, συμβολαιογράφους και λογιστές.

Η γνώση και η εμπειρία σε ζητήματα σχετικά με το Εθνικό Κτηματολόγιο εγγυάται την έγκαιρη, υπεύθυνη και αποτελεσματική διεκπεραίωση των υποβολής των δηλώσεών σας.

Καλέστε μας και ενημερωθείτε.

Γιατί να μας επιλέξετε
Αρχική Διαδικασία
  • Συνάντηση και εξέταση του θέματος
  • Αρχικές συμβουλές και κατευθύνσεις
  • Θέσπιση χρονοδιαγράμματος
Έγκαιρη Προετοιμασία
  • Συνάντηση και εξέταση του θέματος
  • Αρχικές συμβουλές και κατευθύνσεις
  • Θέσπιση χρονοδιαγράμματος

 

Αποτελεσματική Εκπροσώπηση
  • Μαχητική Αντιμετώπιση
  • Έντιμη Εκπροσώπηση μέχρι τέλους

 

6932 581.381

Ελάτε σε επικοινωνία ώστε να συζητήσουμε τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αντιμετωπίσετε το θέμα που σας απασχολεί

 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτή είναι η ιστοσελίδα της Κορίνθιας Δικηγόρου Πηνελόπης Σταυροπούλου. Διακρινόμαστε για τη μαχητική και έντιμη εκπροσώπηση των πελατών μας. Καλέστε μας άμεσα για τα θέματα που σας απασχολούν.